5 delar för att bygga en starkare och mer hållbar kropp

Maria Welin - metodDet finns många idag som lär ut löpteknik och som vill få dig att bli både snabbare och prestera mer. Att få dig att gå ner i vikt och bli starkare.

För mig spelar det ingen roll om du elit-satsar eller är vardagsmotionär eller aldrig någonsin tränat överhuvudtaget förut. För mig så är det viktigt att jag kan ge dig ny förståelse, kunskap och motivation om din kropp som kan leda dig till att få till den förändring som du är ute efter just hos dig. Sen om det innebär att du vill bli smärtfri, snabbare, starkare, lugnare, piggare eller vad just du är ute efter, det spelar inte så stor roll.

Det jag lär ut grundar sig alltid i hur människan egentligen är tänkt att fungera, hur evolutionen har skapat oss och i vilken miljö som det är tänkt att vi ska vistas i. Jag vill få dig att komma tillbaka till en naturlig människa så mycket som möjligt, med ett naturligt rörelsemönster och ett naturligt tankesätt, istället för ett normalt.

Hela kroppen hänger ihop. Har du ont i en specifik kroppsdel så är det inte säkert att det är just där orsaken sitter. Det finns en del delar som hänger ihop och som påverkar sådana saker som såsom rörelsemönster, hållning, fötter, hjärta och hjärna.

En del undrar varför de får ont i kroppen efter att de sprungit några kilometer. Du kan lära dig att springa så att du bygger din kropp för varje steg istället för att du bryter ner den.

Min metod för starkare kropp

Rörelsemönster

Hur rör du dig, sitter du mycket stilla, hänger du på ena höften, hur rör du dig i din vardag? Hur går du? Hur ser ditt löpsteg ut?

Hållning

Har du gamnacke, spänner det över skulderbladen, hur mår ländrygg, bäcken och höftböjaren? Ont i ryggen, axlar, knän och höfter?

Fötter

Hur mår dina fötter, kan du vicka och spreta på tårna, vilka skor går du i, använder du ilägg? Hur ofta går du barfota?

Hjärtat

Hur känner du, vad vill du, hur mår du, andas du, följer du ditt hjärta? Lever du i nuet eller tänker du att du ska göra det sen?

Hjärna

Vilken inställning har du, är du stressad, känner press och krav, är det motivation eller prestation? Vilka mål sätter du upp, hur mycket påverkar just din personlighet de tankar och visioner du har.

Dessa fem nämnda hänger ihop som en helhet och om du vill må gott, komma igång, prestera bättre m.m. så underlättar det om alla bitar finns på plats.
Alla delar tillsammans har betydelse för om du bygger din kropp starkare vid varje steg du tar, hur din kropp mår och därmed också hur du mår.

Hur är det med din kropp – behöver du bygga den starkare?

Maria Welin - Be By Nature

Maria Welin

Rörelsecoach
Jag inspirerar och hjälper människor att få tillbaka ett natruligt rörelsemönster, naturlig hållning och ett naturligt gå- och löpsteg.